Kommune trakk stillingsutlysning – ansatte biblioteksjef internt

Seljord kommune trakk stillingsutlysning og ansatte ny biblioteksjef internt. – Vi er skuffet over prosessen, sier fungerende forbundsleder Glenn Karlsen Bjerkenes.

Foto: Kristin Strøm

Seljord kommune utlyste tidligere i høst en stilling som biblioteksjef, men utlysinga ble trukket før fristen gikk ut. I forrige uke ble det kjent at de hadde ansatt ny biblioteksjef internt. Saken har skapt debatt lokalt med flere leserinnlegg i lokalavisa. Vest-Telemark Blad har intervjuet fungerende forbundsleder Glenn Karlsen Bjerkenes om saken.

– Me er skuffa over korleis Seljord kommune har gjennomført denne prosessen. Kommunens innbyggjarar har krav på eit så godt bibliotektilbod som råd, noko ein får gjennom å tilsetje den personen som er best kvalifisert til stillinga. Ein finn ikkje den best kvalifiserte ved å trekke ei utlysing og tilsetje internt, slår Bjerkenes fast til avisa.

– Bibliotekarforbundets primærstandpunkt er at ein biblioteksjef skal ha bibliotekarutdanning. Uavhengig av den tilsettes kvalifikasjonar er framgangsmåten kritikkverdig. Me veit at det var fagutdanna bibliotekarar som hadde søkt stillinga før utlysinga vart trekt, og som no ikkje får vurdert sine søknadar.

Les hele saken her (bak betalingsmur)

Bibliotekarforbundet er i prosess med å sende en henvendelse til kommunen.