Tar ikke gjenvalg som forbundsleder

Veronicha Angell Bergli tar ikke gjenvalg på landsmøtet 2023. Foto: Christine Tolpinrud

– Det er tid for å vende fokus mot familien, sier Veronicha Angell Bergli, som ikke tar gjenvalg på landsmøtet i 2023.

Etter å ha sittet som forbundsleder siden januar 2020 har Veronicha Angell Bergli besluttet å ikke ta gjenvalg for en ny periode på landsmøtet i 2023.

– Det er ikke fordi jeg ikke synes at dette er veldig spennende og givende å jobbe med. Og jeg utelukker ikke at jeg kommer tilbake på et senere tidspunkt. Det har rett og slett med familie- og bosituasjonen å gjøre, forteller hun.

Bergli er til vanlig bosatt i Vadsø, med samboer og en sønn på halvannet år. Det har vært langt å pendle til Oslo i disse årene.

– Nå er det tid for å ha fokus mer vendt mot familien. Så da blir det hjem til Vadsø på heltid.

Spennende verv

Bergli var egentlig nestleder da hun ble kastet inn i forbundslederrollen etter at daværende leder trakk seg. Rett etterpå kom koronapandemien. Hun beskriver det som en kræsjstart og en bratt læringskurve.

– Samtidig, noe av det jeg kanskje er mest fornøyd med, er at man sammen med sekretariatet og dyktige tillitsvalgte har klart å holde hodet over vannet gjennom perioden.

Det er mye hun syns har vært spennende ved vervet som forbundsleder.

– Det er veldig spennende å få lov til å jobbe både med fagforeningsspørsmål, profesjonsspørsmål og politiske spørsmål. Det er positivt med nærheten til medlemmene og de fordelene vi har ved å være et lite forbund. For ikke å glemme at vi har veldig dyktige folk i sekretariatet som gjør en helt uvurderlig jobb. Det er også interessant å være med i Unio og se linjene inn mot storpolitikken og det som går på tvers av fagforeninger, sier hun, og legger til:

– Vervet som forbundsleder er absolutt noe jeg vil anbefale.

Skal bli biblioteksjef

Etter at hun går av som forbundsleder i desember 2023, venter nye oppgaver.

– Da jeg ble konstituert som forbundsleder, var jeg rådgiver i Troms og Finnmark fylkesbibliotek. Nå i høst ble biblioteksjefstillingen i Vadsø kommune lyst ut. Og selv om det fortsatt er et år til jeg kan starte, valgte jeg å søke og fikk den. Det gleder jeg meg veldig til. Det blir spennende å gå tilbake til å jobbe med faget og samtidig få jobbe med strategi og ledelse, som jeg syns har blitt mer og mer spennende gjennom min tid som forbundsleder.

Hun avslutter med en oppfordring:

– Jeg var ikke forberedt da jeg startet i vervet, og det gikk bra. Jeg kommer til å gjøre mitt for å sikre overgang og være tilgjengelig for en ny forbundsleder. Og man blir ivaretatt både i egen organisasjon og i Unio. Det er veldig mye støtte rundt lederstillingen, selv om det absolutt kan være krevende. Hvis man kjenner et lite sted inni seg at det kanskje kunne vært interessant, synes jeg man skal hoppe i det og stille seg til disposisjon!