Mentorordningen åpen for påmelding

Er du fersk bibliotekleder eller har du noen års erfaring? Ved å delta i Bibliotekarforbundets mentorordning kan du utvikle dine lederegenskaper gjennom samtaler med andre ledere.

Siden oppstarten i 2019 har flere ferske og erfarne ledere deltatt på Bibliotekarforbundets mentorordning. Her legger vi til rette for at ledere på ulike nivåer, en leder og en mentor, møtes og snakker sammen flere ganger i løpet av et år.

Målet er at mentorprogrammet skal styrke relasjonene på tvers av bibliotek, gi rom for erfarings- og kompetansedeling blant ledere, og være et positivt bidrag til utviklingen av bibliotekfeltet.

Les erfaringer fra den første runden av ordningen her

Ingen påmeldingsfrist

Det er nå mulig å melde seg på en ny runde.

Fra 2023 er det ingen påmeldingsfrist, det er mulig å melde interesse hele året. Dersom du for eksempel får tilbud om en lederstilling i juni, så behøver du altså ikke vente helt til neste år med å melde deg på.

Ledere i alle deler av sektoren kan delta, og det er ikke krav til medlemskap i Bibliotekarforbundet. Det er mulig å delta i flere runder. Det er også mulig å delta både som leder og mentor i samme periode.

Les mer og meld interesse her