Søksmålet mot Oslo kommune: Forhandlingene er overstått

Forbundsleder Veronicha Angell Bergli utenfor Arbeidsretten i dag. Foto. Christine Tolpinrud

Bibliotekarforbundet har saksøkt Oslo kommune. Torsdag og fredag denne uken gikk saken i Arbeidsretten.

Denne uken har Bibliotekarforbundet for første gang i forbundets nesten 30 år lange historie vært i Arbeidsretten. Bakgrunnen er at BF har saksøkt Oslo kommune for å få avklart hvorvidt arbeidsgiver ensidig kan bestemme at ansatte skal jobbe utenfor ordinær arbeidstid, som i henhold til tariffavtalen er kl. 7–17.

– Søksmålet mot Oslo kommune betyr ikke at vi ikke vil at bibliotekarer skal jobbe etter klokka 17. Vi ønsker også et bibliotek som er tilgjengelig for brukerne våre! Men vi mener at all arbeidstid utover normalarbeidsdagen forutsetter en avtale med de tillitsvalgte, sier forbundsleder i Bibliotekarforbundet, Veronicha Angell Bergli.

Les også: Arbeidstidsordninger på Deichman

– Godt belyst

Hun er godt fornøyd med hvordan forhandlingene har gått.

– Jeg syns saken og våre standpunkt har blitt godt belyst i retten og at både tariffhistorien, partenes utgangspunkt og felles forståelse, samt vitneføringene underbygger vår påstand. Og jeg vil virkelig berømme det arbeidet som er blitt gjort av advokatene Christopher Hansteen og Jonas Thorsdalen Wik fra Advokatfirmaet Hjort og ikke minst vår seniorrådgiver Hege Bergravf Johnsen. Nå er det bare å avvente rettens kjennelse.

Domsavsigelsen forventes i starten av desember.