Opplever dere budsjettkutt på biblioteket?

Send oss tips om budsjettkutt og be gjerne BF om hjelp til å påvirke!

Hver høst opplever mange av våre tillitsvalgte og andre BF-medlemmer forslag om budsjettkutt på grunn av trang kommuneøkonomi. Heldigvis har vi mange eksempler på at det nytter å ta til motmæle.

Forbundsleder Jannicke Røgler advarte mot trang kommuneøkonomi i Vårt Land tidligere i oktober. Foto: Jan Langhaug/Vårt Land.

Denne oversikten fra 2013 viser hvordan flere budsjettkutt-saker fikk positive utfall etter at tillitsvalgte og andre engasjerte seg.

Også i år vil mange norske folkebibliotek oppleve trangere budsjettrammer. Bibliotekarforbundet ber derfor bibliotekansatte og andre om å melde fra om foreslåtte kutt.

– Vi tar gjerne imot tips til saker der det er fare for kutt. For BFs del er det viktig å ha oversikt over omfanget, hva slags kutt kommunene legger opp til i bibliotektilbudet og hvordan dette påvirker de som jobber i bibliotekene. Vi kan også være behjelpelige med å gi råd til tillitsvalgte som lurer på hvordan de kan engasjere seg, sier forbundsleder i BF Jannicke Røgler.

I et intervju i Vårt Land tidligere i oktober påpekte Røgler nettopp folkebibliotekenes avhengighet av kommuneøkonomien – i forbindelse med ny, nasjonal bibliotekstrategi.

Her er en oversikt med tips og vink til hvordan man kan påvirke.

Ønsker du råd fra BF eller vil du melde fra om kutt i din kommune? Ta kontakt med oss!