Stormen bibliotek er Årets bibliotek 2018

Stormen bibliotek er Årets bibliotek 2018! Fra venstre: Jurymedlem Reinert Mithassel (leder Biblo Tøyen), Marie Sivertsen (Stormen), Trud Berg (leder Stormen), Sissel Hughes (Stormen), Mariann Schjeide (leder Norsk Bibliotekforening), jurymedlem Mette Møller (generalsekretær i Forfatterforeningen). Foto: Vibeke Røgler

Stormen bibliotek ble kåret til Årets bibliotek 2018 i skarp konkurranse med Longyearbyen folkebibliotek og Deichman Stovner, som alle er representanter for god by- og stedsutvikling. Stormen bibliotek har siden åpningen for fire år siden vært en het kandidat for den gjeveste prisen et bibliotek kan få. Prisen ble delt ut av fjorårets vinner Reinert Mithassel ved Biblo Tøyen torsdag ettermiddag.

– Stormen er et kulturkvartal, der samarbeid med eksterne aktører var tenkt på allerede fra begynnelsen av. Dette har de tatt på høyeste alvor, og har en egen koordinator som planlegger, utvikler og gjennomfører arrangement, sier Norsk Bibliotekforenings leder Mariann Schjeide. Biblioteket har tredoblet besøkstallet sitt siden åpningen.

Stormen har vært vertskap for tv-overførte valgsendinger og for litteraturprogrammet «Brenner», noe som også setter biblioteket på kartet.

Mange forslag

Det kom inn 50 forslag på 28 ulike bibliotek til årets pris. Juryen som plukket ut de tre tre nominerte har bestått av:

Sven Egil Omdal, journalist og samfunnsdebattant
Mette Møller, generalsekretær i Forfatterforeningen
Runar Gudnason, musiker, vokalist i Side Brok
Reinert Mithassel, Biblo Tøyen, fjorårets vinner
Mariann Schjeide, leder av Norsk Bibliotekforening

Juryens begrunnelse for sine valg kan du lese her.

Om prisen

Prisen «Årets bibliotek» deles ut av Norsk Bibliotekforening, og tildeles et bibliotek som i de senere år har anvendt nye ideer eller utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med de som bruker/styrer biblioteket. Prisen er en kunstgjenstand. Alle typer bibliotek kan bli tildelt prisen.