Ny forbundsleder er på plass

Fra 1. januar er Veronicha Angell Bergli på plass i Bibliotekarforbundets lokaler som forbundsleder. Veronicha vil fungere som forbundsleder fram til landsmøtet i november.

Jannicke Røgler, som ble valgt til BF-leder på landsmøtet i 2017, valgte som tidligere meldt å trekke seg fra ledervervet for å tiltre en stilling som seksjonsleder for bibliotek og samfunn i Viken fylkeskommune.

– Det er med skrekkblandet fryd jeg har gått inn i det nye året og den nye rollen, sier Veronicha etter de de første ukene på forbundskontoret. – På den ene siden er det krevende å skulle ta over som leder i et år med hovedforhandlinger og landsmøteforberedelser, men på den andre siden ser jeg fram til et spennende og læringsfullt år. Heldigvis har vi et utrolig dyktig sekretariat, og jeg anser meg som heldig som får sjansen til å jobbe med noe så viktig og meningsfylt som bibliotekpolitikk og lønns- og arbeidsvilkår.

Veronicha Angell Bergli har vært nestleder i Bibliotekarforbundet siden landsmøtet i 2014. Til daglig er hun rådgiver ved Finnmark fylkesbibliotek i Vadsø. Hun vil fortsatt arbeide 20 % for fylkesbiblioteket for å ivareta spesielle oppgaver, og vil dermed jobbe 80 % som forbundsleder i BF. Veronicha kan nås på telefon 97 61 68 88 eller e-post veronicha.bergli@bibforb.no.