BF støtter Politiets Fellesforbund-markering

Mandag 16. desember fra 13.30 holder Politiets Fellesforbund en politisk markering utenfor Stortinget.

– Vi vil markere fordi vi mener at Regjeringen ikke har fulgt de politifaglige rådene til det autonome og selvstendige styret til Politihøgskolen (PHS). Hva dette mest sannsynlig vil bety av konsekvenser for den videre politiutdanningen bekymrer oss, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

I statsbudsjettet for 2020 legger regjeringen ned 150 studieplasser ved Politihøgskolen (PHS). Bakgrunnen er at regjeringen mener de er i ferd med å nå målet om to politifolk per 1000 innbyggere.

Se programmet

Oppfordrer BF-medlemmer til å støtte opp
Forbundsleder i Bibliotekarforbundet Jannicke Røgler oppfordrer BF-medlemmer til å støtte opp om markeringen.

– Dette er både en viktig prinsippsak og en krevende situasjon som vil kunne gå utover de ansatte på politihøgskolen. Derfor bør vi vise vår støtte, sier Røgler.

Representantskapet i BFs hovedorganisasjon Unio har også gitt sin støtte til Politiets fellesforbund i saken:

«Høgskole- og universitetenes autonomi er grunnlaget for deres evne til å kunne levere på sitt samfunnsoppdrag. Unio ser med bekymring på hvordan regjeringen med sitt forslag til statsbudsjett utfordrer Politihøgskolens autonomi og frie stilling. Unio er bekymret for hvilken overslagseffekt dette vil kunne ha for høgskolene og universitetenes uavhengighet.»

 

Styret i Bibliotekarforbundet oppfordrer medlemmer til å støtte opp om den politiske markeringen 16. desember. Foto: Embret Rognerød.