Her kan BFs medlemmer i Oslo bli tatt ut ved streik

Neste uke skal Unio Oslo i mekling. Blir det ikke enighet, tas flere BF-medlemmer ut i streik sammen med over 600 Unio-medlemmer.

Unio Oslo, som representerer BFs medlemmer i kommunen, skal i mekling med Oslo kommune tirsdag 25. og onsdag 26. mai. Blir det ikke enighet, vil det være streik fra torsdag 27. mai.

– Vi går til mekling med ønske om å oppnå enighet, og på den måten unngå konflikt. Men avstanden fra partene var stor under forhandlingene. Oslo kommunes tilbud ville betydd en reallønnsnedgang for våre medlemmer, noe som ikke er akseptabelt. Det må komme noe helt annet på bordet om dette skal komme i havn, sier forhandlingsleder for Unio Oslo kommune, Aina Skjefstad Andersen til Utdanningsforbundet.

Det er derfor en utfordrende mekling som venter. Fristen for å bli enige utgår ved midnatt, natt til 27. mai. Blir det ikke enighet, vil det være streik fra torsdag 27. mai. Da tar Unio ut 647 medlemmer i streik.

Dette er arbeidsstedene der Bibliotekarforbundet tar ut medlemmer i streik fra 27. mai dersom det ikke blir enighet i mekling:

  • Deichman Bjørvika
  • Slemdal skole
  • Voksen skole
  • Valle Hovin videregående skole

Forhandlingsleder for Unio i Oslo kommune Aina Skjefstad Andersen håper i det lengste at det er mulig å unngå streik. Foto: Arun Ghosh/Utdanningsforbundet.