Spekter Artikler

Tariff 2018: Enighet i Spekter

Unio fullførte mandag kveld 4. juni fase 3-forhandlingene med Spekter i sykehusene (områdene 10 og 13). – Det har vært krevende forhandlinger, men vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd enighet, sier Unios forhandlingsleder Eli Gunhild By.

Tariff 2018: Første forhandlingsrunde i Spekter-området ferdig

Årets innledende forhandlinger gjeldende for alle Spekter-virksomheter (A-delsforhandlinger) er ferdig. Dermed er første runde ferdig i Spekter-området for Unio sine 47.200 medlemmer.

Tariff 2018: Spekter-forhandlingene i gang

I dag gikk startskuddet for årets forhandlinger i tariffområdet Spekter. Unio overleverte i går sine krav i A-forhandlingene. Dermed er forhandlingene i gang for BFs medlemmer ved helseforetakene.

Tallgrunnlaget klart før årets tariffoppgjør: Unio-lederen vil se 3-tallet

For at partene skal ha felles tallgrunnlag før tariffoppgjørene, lager Det tekniske beregningsutvalget (TBU) rapporter både før og etter oppgjørene hvert år. Årets rapport gir Unio-leder Ragnhild Lied grunnlag for å kreve en ramme over 3 prosent.

Tariff 2018: BF har levert sine krav

Det nærmer seg forhandlinger i årets tarifforhandlinger. Dette er det første hovedoppgjøret der Bibliotekarforbundet deltar som medlem av Unio. Og nå har forbundsstyret i BF vedtatt og oversendt krav på fire tariffområder til Unio.

Tariff 2017: Innledende Spekter-forhandlinger kom kjapt i mål

Unio og Spekter brukte ikke lang tid på å komme gjennom de innledende forhandlingene tirsdag 4. april.

Tariff 2017: Spekter-forhandlingene starter i dag

Det er avtalt innledende forhandlinger 4. april med LO, Unio, YS og SAN (Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i Spekter). Dette er starten for A-dels-forhandlingene, der også Bibliotekarforbundet er med.

Råd og hjelp om lokale forhandlinger

De lokale forhandlingene står for døren. Du lurer kanskje på hvordan du fremmer krav? Eller hvordan forhandlingene foregår? Eller om du har rett til å stille krav? Eller hva du kan kreve?

Tariff 2016: Sykehus-forhandlingene i havn

De sentrale A2-forhandlingene i helseforetakene i tariffområdet Spekter kom i mål sent torsdag 12. mai.

Tariff 2016: Forhandlingsinnspurt i offentlig sektor

Hovedoppgjøret i offentlig sektor er inne i en avgjørende fase. Natta til 1. mai er fristen for å komme til enighet i stat og kommune.