Bibliotekpolitikk Artikler

Forslag til ny opplæringslov: – Bør stille enda større krav om bibliotek

Opplæringslovutvalget vier mer plass til bibliotek. Men dessverre inneholder ikke utredningen en forskrift som kan sikre norske skoleelever et jevnbyrdig skolebibliotektilbud.

Går inn for å legge ned Bokbåten Epos i Møre og Romsdal

BF er kritiske til at kulturutvalget i Møre og Romsdal denne uken gikk inn for å legge ned bokbåttilbudet i fylket.

Vil fjerne inntjeningskravet

Bibliotekarforbundets tillitsvalgte på Deichman ber Oslo-politikerne om å fjerne inntjeningskravet på Deichman Bjørvika.

Opplever dere budsjettkutt på biblioteket?

Send oss tips om budsjettkutt og be gjerne BF om hjelp til å påvirke!

Statsbudsjett «på stedet hvil» for bibliotek-Norge

Prosjektmidlene henger igjen på gammelt nivå og kompetanseløftet uteblir, til tross for at regjeringen flagger ambisjoner på vegne av biblioteksektoren.

Er du tillitsvalgt og på jakt etter svar om mediearbeid eller kommunesammenslåing?

Vi har publisert nye Ofte stilte spørsmål-spalter om disse to temaene.

– Spiller en betydelig rolle for befolkningens læring

«Bibliotekene spiller en betydelig rolle for befolkningens læring, fra barnehagealder til sen alderdom,» skriver Bibliotekarforbundet i sitt høringssvar til regjeringens utredning om livslang læring.

– Endelig en strategi for hele feltet

- Det er svært gledelig at den nye bibliotekstrategien ser hele sektoren vår under ett. Men vi savner en strategi for kompetanseutvikling for bibliotekarer, sier forbundsleder Jannicke Røgler.

Kritiserer høy utleieandel på Nye Deichman

Bibliotekarforbundets tillitsvalgte på Deichman mener byrådets planer om å leie ut store deler av det nye hovedbiblioteket vil gå utover bibliotektilbudet i hele byen, skriver Dagsavisen. 29. august inviterer de ansatte til debatt på Deichman.

Unit inngår historisk avtale med Elsevier

Norge er først ute med å gå i partnerskap med Elsevier om en pilotavtale som gjør det mulig for norske forskere å publisere åpent (Open Access) i de aller fleste av forlagets tidsskrifter. Dette melder Unit i dag.