Enkeltinnlegg Artikler

Er du tillitsvalgt og på jakt etter svar om mediearbeid eller kommunesammenslåing?

Vi har publisert nye Ofte stilte spørsmål-spalter om disse to temaene.

Lanserer mentorordning for bibliotekledere

I høst lanserer vi vår nye mentorordning. Meld din interesse innen 15. oktober!

– Endelig en strategi for hele feltet

- Det er svært gledelig at den nye bibliotekstrategien ser hele sektoren vår under ett. Men vi savner en strategi for kompetanseutvikling for bibliotekarer, sier forbundsleder Jannicke Røgler.

Erling Bergan slutter som redaktør

1. september slutter Erling Bergan som redaktør i BF. - I en generasjon har Bergan vært en svært markant og tydelig stemme i bibliotekfeltet, sier forbundsleder Jannicke Røgler.

Ønsker omkamp i Bærum

Bibliotekarforbundet mener det er bekymringsfullt at Bærum kommune ønsker å kutte bevilgningen til skolebibliotekene.

Hege B. Johnsen

Tariff 2019: Slik blir den nye lønnen i kapittel 4

Tilhører du KS kapittel 4? Etter spørsmål fra medlemmer har vi samlet eksempler på hvordan de nye minstelønnssatsene slår ut i forhold til tidligere avtalte lokale tillegg.

Tariff 2019: Unio reagerer på lederlønnsvekst i offentlig sektor

Dagsrevyen meldte torsdag at lederlønningene i offentlig sektor har steget betraktelig mer enn for andre arbeidstakere. – Når det er disse lederne som ber om moderasjon, gir det et uheldig signal når det ikke gjelder for dem selv, sier Ragnhild Lied i dette nyhetsinnslaget.

Medlemstilbud: Leie av hytte på Skeikampen!

Etter avtale med fagforeningen Junit, kan Bibliotekarforbundet tilby gode medlemspriser for leie av hytte på Skeikampen.

Hva var det med Alexandria? – Om brudd med mytisk tenkning

Bibliotekarer og bibliotek strever med å finne sin rolle i det nye kunnskapssamfunnet. Et bidrag til avklaring kan være å utforske begrepene kunnskap og myter. Bibliotekarer vil styrke seg på å ha et bevisst forhold til hva som er hva. Vi kan spille en viktig rolle i avklaring mellom fornuft og myter på ulike kunnskapsfelt. Slik det store biblioteket i antikkens Alexandria bidro til brudd med mytisk tenking i en periode på mange hundre år, for rundt to tusen år siden. Odd Wormnæs beskriver her utviklingen innen filosofi og vitenskap, som Alexandria-biblioteket var en del av. Artikkelen er basert på foredrag holdt for bibliotekarer på BFs studietur til Alexandria i november 2008.

Samling for fylkesstyrene