Tariff 2018: Enighet i Spekter

Unio fullførte mandag kveld 4. juni fase 3-forhandlingene med Spekter i sykehusene (områdene 10 og 13). – Det har vært krevende forhandlinger, men vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd enighet, sier Unios forhandlingsleder Eli Gunhild By.

Det ble onsdag kveld enighet mellom Unio og Spekter for Unios medlemmer ansatt ved sykehusene. Fra venstre sjeføkonom Stein Gjerding og direktør Spekter Helse, Sylvia Brustad og leder for Unios forhandlingsutvalg Eli Gunhild By og forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby i Unio som signerer protokollen for de avsluttende forhandlingene. (Foto: Unio)

– Det har vært en lang vei frem der vi har hatt ulike utfordringer knyttet til enkelte forbundsvise forhandlinger og i enkelte virksomheter. De aller fleste steder har man blitt enige lokalt. Det har i de avsluttende sentrale forhandlingene vært et mål for oss også å få til enighet i de delene som er brakt inn for de sentrale partene. Vi fikk behandlet forhold som minstelønnsbestemmelser for flere grupper som ikke har hatt dette tidligere og arbeidstid for enkeltgrupper. Ikke alt ble løst, men forhandlingsutvalget til Unio har valgt å si ja til dette resultatet, sier By.

Unio har drøyt 47.000 medlemmer i tariffområdet Spekter. Norsk Sykepleierforbund er med sine 38.700 medlemmer Unios største forbund i dette tariffområdet. Bibliotekarforbundet har 19 medlemmer i Spekter-området.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om hva oppgjøret betyr for medlemmer i Bibliotekarforbundet.

Frist for endelig godkjenning av oppgjøret er satt til 22. juni.

Protokollen vedlegges.
Område 10
Område 13