Bacon, salami og q-tips som bokmerker

Q-tips, snus, salami og p-piller er noe av det som legges igjen i bøker som leveres tilbake til biblioteket. – Til og med penger legges igjen. Men jeg har ikke hørt om noen bøker hvor det har ligget store pengesummer, sier BF-leder Jannicke Røgler til NRK.

Gjenglemte bokmerker utstilt på Verdal bibliotek. (Foto: Verdal bibliotek)

Etter et innslag i Norgesglasset forrige uke, er saken nå kommet på NRK.no. Forbundsleder Jannicke Røgler var i studio for å fortelle hvor mye rart bibliotekarer kunne finne i tilbakeleverte bibliotekbøker. Det var q-tips, snus, salami, p-piller og mye mer.

Babybilde gikk runden

Bibliotekarene finner så mye rart i bøkene de får i retur, at de har laget utstilling av det, skriver NRK Trøndelag. De har besøkt Verdal bibliotek og snakket med barnebibliotekar Karen Birgitte Borud.

– Vi finner mye bilder av folk. Vi har fremdeles noen hengende her. Det er en bilderamse som kommer fra en fotomaskin, av to veldig gode venner. De klemmer på hverandre og lager trutmunn med solbriller, sier barnebibliotekar hos Verdal bibliotek, Karen Birgitte Borud.

Hun forteller at biblioteket nylig hadde et bilde av en liten jente hengende på tavla, da ei jente på rundt 12 år spurte hvorfor de hadde et babybilde av henne der.

Verden har mye å by på…

Bibliotekarer har plukket det utroligste ut av tilbakeleverte bibliotekbøker. I det internasjonale bibliotekforumet LibraryThing ble det for noen år siden meldt om blant annet: ustekt bacon, pannekaker, bananskall, en liten pose heroin i en barnebok, en deltakerliste for en støttegruppe for de som mente seg bortført av romvesener, og levende kakerlakker i en tilbakelevert video.