På lørdag er det Nasjonal bibliotekdag!

I Gaular folkebibliotek skal ordføreren lese høyt for barna. I Ringerike bibliotek blir høstprogrammet presentert. I Nittedal bibliotek holder Jo Straube foredrag om dokumentfotoprosjektet «Det norske biblioteket». Lørdag 1. september markeres Nasjonal bibliotek over hele landet.

For fjerde år på rad skal Nasjonal bibliotekdag markeres. Det er Norsk bibliotekforening som står bak initiativet, og i år er det lørdag 1. september som er dagen.

Hvert enkelt bibliotek står fritt til å velge aktiviteter denne dagen. Men i år har NBF spesielt oppfordret alle bibliotek til å invitere en politiker eller rektor inn i sitt bibliotek i anledning dagen. For å lette det lokale arbeidet har de laget forslag til både pressemelding og utkast til brev for å invitere politikere eller andre bibliotekeiere. NBF har også utarbeidet grafisk materiell som bibliotekene fritt kan bruke.

– Nasjonal bibliotekdag er en god anledning til å trekke frem aktuelle bibliotekpolitiske saker og nå ut i media. Nasjonal bibliotekdag har ikke et tema, og bibliotekene velger fritt hvordan de ønsker å markere dagen, skriver NBF på sine nettsider.

Norsk bibliotekforening oppfordrer også bibliotekene til å promotere Nasjonal bibliotekdag på sosiale medier i forkant, og å dele bilder eller legg ut klipp på selve dagen.

Høytlesning, eksklusiv omvisning og purregebyr-amnesti

Blant arrangementene vi har notert oss på lørdag er blant annet Gaular folkebibliotek, der de holder lørdagsåpent og får besøk av ordfører Mathias Råheim som skal lese høyt for barn i alderen 3-7 år. I Ringerike bibliotek blir høstprogrammet presentert og barna får besøk av Bokreven med høytlesning der bilder fra boka blir vist på storskjerm. I Nittedal bibliotek holder Jo Straube foredrag om dokumentfotoprosjektet «Det norske biblioteket». I Lillehammer blir det sesongåpning for Litteraturhus Lillehammer og man kan få være med på eksklusive omvisninger i magasinet med biblioteksjef Grethe Borgen, samt oppdage kunstsamlingen sammen med kunsthistoriker og bibliotekar Camilla Lostad Skrefsrud. Og Sarpsborg bibliotek frister med purregebyr-amnesti på Nasjonal bibliotekdag!