Ledige stillinger

Her er noen generell tips til hvor du finner ledige stillinger for bibliotekarer.

Aktuelle steder å søke:

 • NAV- Ledige jobber:  https://www.nav.no/
  Her kan du søke på Bibliotekar, Arkivar, Informasjonsarkitekt, Informasjonsarkitektur, webredaktør, nettredaktør, osv. Vær obs på at søk på Bibliotek også gir treff på mange irrelevante stillinger, der arbeidsgiver i annonseteksten informerer om at virksomheten har et bibliotek.
 • Finn.no – Jobb: www.finn.no/jobb/
  Her kan du søke på samme måte som hos NAV. Noen stillinger finner du begge steder, men en del nye pleier å dukke opp på Finn.no, som du ikke finner på NAV.
 • Postliste for ledige stillinger: http://www.nb.no/archives/ledigstilling.html
  Dette er et arkiv over utsendte eposter på lista ledigstilling@nb.no. Hit sendes en del av de ledige stillingene i bransjen, men ikke alle. Det går an å abonnere på denne tjenesten, og få epostene fortløpende.
  Skjema for påmelding: http://www.nb.no/cgi-bin/wa?SUBED1=LEDIGSTILLING&A=1
 • Centric: www.centric.eu
  Centric tilbyr midlertidige og faste stillinger for kompetansekrevende oppgaver i privat og offentlig virksomhet. Søk på fagområdet Informasjonsforvaltning, men se også på Administrasjon og kontor. Stillinger med ønske om bibliotekfaglig utdanning finnes ofte begge steder.
 • Centerpoint: www.centerpoint.no
  Centerpoint AS er et konsulent- og rekrutteringsselskap hvor et av  fokusområdene er Document Management/Document Control. Centerpoint leier ut konsulenter og eksperter på lange oppdrag til de store olje- og energiselskapene i Norge. Rådgiverne hos Centerpoint kan fortelle om mulighetene, de søker kontinuerlig etter personer med bibliotekarutdannelse.
 • Manpower: www.manpower.no
  Dette er også et firma som formidler stillinger, men det ser ikke ut til å være like mange relevante stillinger for bibliotekfaglig utdannede folk her.
 • Adecco: www.adecco.no
  Dette er også et firma som formidler stillinger, men det ser ikke ut til å være like mange relevante stillinger for bibliotekfaglig utdannede folk her.
 • Den enkelte kommune/fylkeskommune
  Noen fylkeskommuner og kommuner lyser ut et begrenset antall steder, noen ganger bare på egne nettsider og i lokalavisene.
 • Careerjet: www.careerjet.no/bibliotekar-jobb.html
  En søkemotor for jobb. Careerjet kartlegger et utvalg jobbtilbud tilgjengelig på internett i en database, ved å referere jobbsider som opprinnelig kommer fra firmasider og rekrutteringsbyråers nettsider.