Forsikring og miljø

I mange år har det vært fokus på miljø, og vi blir alle oppfordret til å redusere forbruket vårt. På BFs forsikringskontor har vi fokus på å få redusert bruken av papir.

Forsikring innebærer mye dokumenter, og tradisjonelt sett har vi trykket opp enorme mengder papir som blir sendt ut i posten til hvert enkelt medlem. Du har nok vært vant med å få en stor bunke papir i posten fra oss, og det har kanskje føltes trygt å ha forsikringspapirene på plass i hylla.

Digitale løsninger har gitt oss andre muligheter og nå kan du finne forsikringsdokumentene dine på «Min Side» på forsikringsportalen. Kanskje er du en av dem som allerede har valgt e-faktura og med noen tastetrykk kan du også få forsikringsdokumentene digitalt. Det er bare å logge inn på «Min Side» på forsikringsportalen og velge full elektronisk distribusjon så slipper du mer papirer fra oss. Når nye dokumenter legges ut på «Min Side» får du en SMS eller e-post fra oss slik at du vet når du må inn og sjekke. Du kan være trygg på at forsikringen din er gyldig selv om du ikke har dokumentene i hylla lenger.

Reisekort

Når det gjelder reisekort har vi også endret praksisen. Tidligere har du fått tilsendt et nytt reisekort hvert år da det gamle utløp på dato. Nå har ikke reisekortet noen utløpsdato lengre, slik at det du har vil være gyldig så lenge du har forsikringen. Har du mistet kortet ditt eller av andre årsaker trenger et nytt kort, finner du dette på «Min Side» i forsikringsportalen. Du kan også kontakte oss på forsikringskontoret så hjelper vi deg.

Liker du den digitale løsningen bedre kan du på telefonen din laste ned en app fra Tryg som er vår leverandør på reiseforsikringen. Appen heter «Trygg på Reise». Her blir du bedt om å legge inn avtalenummer. Har du kjøpt reiseforsikring som gjelder for familie legger du inn avtalenummer 6552395. Har du kjøpt reiseforsikring for 1 person legger du inn avtalenummer 6552411. Deretter velger du «Reise Ekstra» og så har du det digitale reisekortet klart.

Spar penger – få full elektronisk distribusjon

Fra 2019 endrer vi på omkostningene knyttet til utsendelse av fakturaer og øvrige forsikringsdokumenter for de frivillige kollektive medlemsforsikringene. Her kan du spare penger ved å velge full elektronisk distribusjon. Det betyr at hvis du både velger e-faktura, og samtidig aksepterer at forsikringsdokumentene blir lagt på «Min Side» på forsikringsportalen istedenfor å få dem tilsendt i post vil det koste deg kr. 72 i året. Vil du fortsatt ha forsikringsdokumentene tilsendt i posten vil det fra neste år koste deg kr. 144 per år. (NB! Denne informasjonen gjelder ikke for den obligatoriske grunnforsikringen).

Er det noe du lurer på?

Da ønsker vi deg en god forsikringsvinter, og husk at hvis du har noen spørsmål, eller ønsker råd og veiledning, er det bare å kontakte oss på forsikringskontoret. Vi er her for å hjelpe, og sammen finner vi løsninger som passer deg og ditt behov til veldig hyggelige priser. Som medlem er forsikring en av dine store medlemsfordeler.


[Artikkelen har også stått i Bibliotekaren 4/2018]