Hva gjør bisitter og bakvakt ved lokale forhandlinger?

Mange av våre medlemmer deltar i lokale forhandlinger hvert år, og BF anbefaler alltid å ha både bisitter og bakvakt under forhandlinger. Mens bisitter følger med i forhandlingene, er bakvakten gjerne en sparringspartner i bakhånd (som kan kontaktes på telefon).

OSS-ikon-ForhandlingerVed å få på plass noen som kan ta seg av disse viktige støttefunksjonene, sikrer du deg både rådgivning og ryggdekning i forhandlingssituasjoner.

Bisittere har som oppgave å følge godt med, å observere og å være rådgiver for forhandleren underveis i forhandlingsløpet.

Tips! Å delta som bisitter i forhandlinger for første gang vil gi innsikt i de lokale forhandlinger på arbeidsplassen og dermed gjøre deg til en tryggere forhandler på sikt.

En bakvakt er en støttespiller som er tilgjengelig på telefon og som kan kontaktes ved behov. Dette kan enten være en erfaren forhandler, en fylkeslagsleder eller en av de ansatte i BFs sekretariat. Det er viktig å lage avtale om bakvakt på forhånd, for å være trygg på at bakvakten er tilgjengelig på det aktuelle tidspunktet.

Ta gjerne kontakt med sekretariatet på e-post eller telefon.

Sist oppdatert: 18. juli 2018.