Bente Ørberg ansatt som rådgiver i BF

Forbundsstyret har ansatt Bente Ørberg som ny rådgiver i Bibliotekarforbundets sekretariat. Bente kommer fra stillingen som forhandlingssjef i fagforeninga Junit. Hun begynner i BF 20. august.

Bente Ørberg begynner som rådgiver i Bibliotekarforbundets sekretariat 20. august. (Foto: Privat)

Bente Ørberg har både utdanning og arbeidserfaring som gir god bakgrunn for jobben i BF. I seks år var hun fagforeningsleder for funksjonærene i SAS. Hun kommer nå fra stillingen som forhandlingssjef i fagforeninga Junit, tidligere Luftfartens Funksjonærforening (LFF), en fagforening som organiserer arbeidstakere innen fly- og servicenæringen. Bente Ørberg har lang erfaring med forhandlinger. Med 20 års fartstid i SAS har hun også solid erfaring innen kundebehandling. I fjor tok hun mastergrad i «Executive Master of Management» ved Handelshøyskolen BI, med spesialisering innen arbeidsrett.

– Vi er svært glade for at Bente Ørberg har takket ja til å begynne hos oss, sier BF-leder Jannicke Røgler, som ser bakgrunnen hennes som både sterk og spennende.

– Vi har i mange år sett hvilke tøffe tak det har vært for ansatte og tillitsvalgte i luftfarten og reiselivsbransjen. Erfaringene Bente har med seg fra dette arbeidet vil være nyttig for BF. Kompetansen i arbeidsrett fra mastergraden er også viktig for BFs håndtering av medlemssaker, fremhever Røgler.

Stillingen som rådgiver ble ledig etter at Kieth Lau Andersen sluttet i sin stilling før sommeren. BFs sekretariat vil framover ha to rådgivere: Hege Bergravf Johnsen og Bente Ørberg.